websitenaam

Welkom bij "atelier Wim"

Welkom op de website "atelier Wim".
De website is nu bijgewerkt i.v.m. de wijzigende interesses van mij.
Deze website is bedoeld om iets van het werk, dat ik als vrijetijdskunstenaar tot nog toe heb gemaakt. Mogelijk dat er ook wat op komt over andere liefhebberijen.

Me even voorstellen


Wim van Hees

Tijdens mijn werkzaamheden, als projectleider Telecommunicatie bij een ingenieursbureau, dat voor de Nederlandse Spoorwegen werkte, ben ik in mijn vrije tijd begonnen met tekenen en schilderen.
Eerst heb ik enige tijd schriftelijke cursussen thuis gevolgd. Dat beviel niet zo, omdat ik dit alleen thuis deed zonder contact met anderen.
Ik ben een zaterdag in de maand gaan schilderen bij het "Labyrinth" te Culemborg. Dit atelier bestaat niet meer.

In dezelfde periode dat ik bij het Labyrinth schilderde, volgde ik ook bij een student van Lisa Borstlap - Monique Janssen - cursussen Mandalatekenen. Dit ging zover,dat ik ook chakra's kon tekenen en later ook ben gaan schilderen. Enige resultaten hiervan zijn verder in mijn website te zien.

Na drie jaar bij het Labyrinth te hebben geschilderd, kreeg ik de wens me verder te gaan verdiepen en heb ik me als leerling verbonden aan een opleiding voor kunstzinnige therapie. Dat was destijds de school "Helias" te Culemborg.
Deze opleiding heb ik in 2000 afgerond.
Ik besloot deze opleiding als eigen ontwikkeling en hobby te beschouwen en verder door te werken als projectleider Telecommunicatie, tot mijn pensionering eind 2009.
Ik bleef wel vrijetijdskunstenaar en was verbonden aan diverse ateliers in Amersfoort.

Omdat ik me ook intuïtief wilde ontwikkelen heb ik de inwijdingen voor Reiki 1 en 2 gedaan.
Daarna heb ik 3 jaar de school voor intuïtieve ontwikkeling "Mens en Intuïtie" te Amersfoort gevolgd en heb ik een certificaat voor aura-healing en -reading behaald.

Verder heb ik 2009 en 2010 de eerste basisjaren "helend tekenen" gevolgd bij de opleiding voor "Genezend tekenen" van Lisa Borstlap te Zutphen.

Meer dan 7 jaar was ik verbonden aan "atelier 4B" te Amersfoort. Hier worden onder begeleiding acrylschilderijen gemaakt.

Ik heb workshops en een cursus voorbereid voor het tekenen van Mandala's. In 2012 en 2013 heb ik gedurende een periode van een maand workshops hiervan gedaan op de camping Castillon de Provence in Zuid Frankrijk.
Enige tijd heb ik ook op mijn eigen atelier workshops gedaan, echter hiervoor is te weinig animo en ben ik daarmee gestopt.

Ongeveer 4 jaar ben ik voorzitter geweest van de WEEL st. Martinus Hoogland geweest. In december 2014 ben ik daarmee gestopt en mijn taak overgedragen.

In de winter periode van 2014 / 2015 heb ik bij Beatrix Fredericks les gehad in het schilderen van bloemen. Meer over Beatrix kunt u vernemen via haar website zie hiervoor het hoofdstuk links.

Naast het schilderen heb ik ook weer een oude hobby van mij opgepakt. Namelijk het modelvliegen en modelbouwen. Een bizonder enerverende hobby. Inmiddels heb ik mijn A-brevet modelzweefvliegen bij de modelzweefclub in Soest behaald. Wil je meer weten over deze hobby, kijk dan even op de website van bijvoorbeeld MVC Otto Liliënthal. Het modelvliegen heeft voor mij nu even voorrang. Maar schilderen blijf ik ook doen. Uitgangspunt is, dat er in de levensherfst eigenlijk, zo veel als mogelijk, alleen dingen gedaan moeten worden, die ik echt leuk vindt.
Hierbij stel ik dat modelvliegen ook een activiteit van mijn "Atelier Wim" is geworden.
In de afgelopen jaren is er van kunstschilderen weinig gekomen. Ik doe wat aan houtbewerking en daarnaast modelezweefvliegen en zoveel mogelijk van het leven genieten.

Bijwerkingsdatum website

12 januari 2023